Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutukset

Liikuntaleikkikoulu, Liikkari, lasten liikunnan ammattilaisten kehittämä valmis konsepti, jonka avulla urheiluseurat ja yhdistykset voivat tarjota laadukasta harrastustoimintaa 2-6 -vuotiaille lapsille. Liikuntaleikkikoulua voidaan toteuttaa myös osana varhaiskasvatuspäivää tai välittömästi sen jälkeen. 

Liikuntaleikkikoulussa liikutaan monipuolisesti ja laadukkaasti lasten liikunnan asiantuntijoiden luomien materiaalien avulla. Toiminnassa tärkeää on lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikillisyys.

Jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan tuhannet lapset ovat osallistuneet Liikuntaleikkikoulu -toimintaan sadoissa urheiluseuroissa, yhdistyksissä ja päiväkodeissa.

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät Liikuntaleikkikouluohjaajan koulutuksia sekä Liikuntaleikkikouluohjaajan täydennyskoulutuksia eri puolilla Suomea. 

 

 

Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus (16 tuntia)
Urheiluseuroissa ja yhdistyksissä Liikuntaleikkikoulu on pienten lasten monipuolinen ja laadukas liikuntaharrastus. Varhaiskasvatuksessa Liikuntaleikkikoulu tukee varhaiskasvatusyksikön liikuntakasvatusta.
Liikuntaleikkikoulun sisältö on suunniteltu vastaamaan varhaisvuosien liikuntasuosituksia (2016). Liikuntaleikkikoulu tukee Liikkuva varhaiskasvatus - ohjelman pienten askelten toteuttamista. 
Ohjaajakoulutuksessa teemoina ovat mm. leikinkehittely, liikunnan perustaitojen kehittyminen, liiketekijöiden ja erilaisten ohjaustapojen käyttö osana monipuolista lasten liikuntaa. Lasten liikunnan asiantuntijoiden suunnittelemat valmiit tuntimallit ja toimintatapa edistävät pienten lasten liikuntaa urheiluseuroissa, yhdistyksissä ja varhaiskasvatuksessa. 

 

Liikuntaleikkikouluohjaajan täydennyskoulutus (4 tuntia)
Oletko suorittanut Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen ennen vuotta 2018? Koulutus uudistettiin vuoden 2018 aikana ja nykyään Liikuntaleikkikouluun kuuluu toimintamalleja kolmelle ikäluokalle. Tule syventämään osaamistasi ja hakemaan päivitetty ohjaajakansio

Vuoden 2021 koulutuksia

JÄRJESTÄJÄAIKAPAIKKALISÄTIETOJA 
PSL 21.-22.8.Iisalmi https://www.pohjois-savonliikunta.fi/koulutuskalenteri/avoin
ESLi21.8 ja 28.8.Mäntyharjuhttps://www.esliikunta.fi/kalenteri/liikuntaleikkikoulu-ohjaajakoulutus-2/avoin
ESLU18.-19.9.HelsinkiESLUn tapahtumakalenteriavoin
LIIKU3.-4.9.Poriwww.liiku.fi/koulutuskalenteriavoin 
LIIKU15.-16.10.Turkuwww.liiku.fi/koulutuskalenteriavoin 
EKLU8.-9.9.ImatraKoulutukset | Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry (eklu.fi)avoin
Kepli3.-4.9.Sievi tilaus
Kepli10.-11.9.Sievi tilaus
Kepli2.-3.11.Kälviähttps://www.kpedu.fi/hakijalle/koulutustarjonta/koulutus/liikuntaleikkikoulun-ohjaaja---koulutus_(a91677)avoin (KPEDU)
 
  • Liikuntaleikkikoulu -ohjaajakoulutuksessa osallistuja saa Liikuntaleikkikoulun ohjaajan oikeudet ja käyttöönsä Liikuntaleikkikoulun ohjaajakansion valmiine tuntimalleineen. Koulutuksen jälkeen ohjaaja voi tilata Liikuntaleikkikoulun lisämateriaaleja Olympiakomitean verkkokaupasta.
  • Koulutukseen voi osallistua 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Liikuntaleikkikoulun vastuuohjaajan täytyy olla aina 18 -vuotias; nuoremmat toimivat ryhmän apuohjaajina.