Jekku-jänö-lorukortit

Veera Vähämaan sanoittamissa ja Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänö-lorukorteissa riittää jännitystä. Jekku-jänö kadottaa häntänsä, mutta yllättäen kettu tuleekin apuun. Lyhyet lorunpätkät vauhdittavat lasta liikkumaan riimien tahdissa.

Kortit sopivat hyvin käytettäviksi ulkona, missä riittää tilaa liikkua. Lorun voi ensin lukea kortista useaan kertaan ja antaa lasten itse keksiä tarinaan sopivia liikkeitä. Kuvat ja kortin vinkit auttavat monipuolistamaan liikkumista. Vinkit kannustavat myös pohtimaan ja havainnoimaan ympäristöä.

Korteissa käydään läpi motorisia perustaitoja. Jekku-jänö vie mukaansa mm. heittämään, kierimään ja hyppimään. Jekku-tuokio voi olla koko tarinan pituinen retki lähimetsään tai lyhyt, yhden kortin verryttelyhetki muun toiminnan lomassa.


Jekku-jänö liikutti päiväkoti Vilskeen lapsia


Videossa näytetään, miten turkulaisessa päiväkoti Vilskeessä korttien avulla lähdetään metsään Jekun häntää etsimään. Hauskaa riittää, kun mäkeä kierivät yhdessä alas kaikki taaperosta päiväkodin johtajaan. Videoäänenä loruilee sanataiteilija Veera Vähämaa. 

Klikkaa ja lähde riemuretkelle - ensin videolla ja sitten ulos!


Liikunnan aluejärjestöt tukenasi


Me Liikunnan aluejärjestöissä uskomme, että motoristen taitojen harjoittelu on jokaisen lapsen oikeus ja haluamme auttaa varhaiskasvattajia lasten päivittäisen liikunnan edistämisessä. Aluejärjestöt järjestävät varhaiskasvattajille verkostotilaisuuksia, webinaareja, käytännönläheisiä koulutuksia ja auttavat tapahtumien suunnittelussa.

Aluejärjestöjen kautta liikkumisen edistämistyön uusin tieto leviää varhaiskasvatuksen ammattilaisten keskuudessa ympäri maan. Ota yhteyttä omaan Liikunnan aluejärjestöösi.

 

Tiesitkö? Liikkuminen edistää lapsen ajattelua ja kielellistä kehitystä. Motoriset taidot kehittyvät nopeimmin juuri 3–7-vuotiailla.

PDF-tiedostoJekku-jänö-lorukortit_Liikunnanaluejärjestöt.pdf (819 kB)
Lataa Jekku-jänö lorukortit
Klikkaa Jekku-jänö muistipelikortteihin
Klikkaa Jekku-jänö seikkailuviikon materiaaleihin