Jekku-jänön liikunnallinen muistipeli

Jekku-jänö ja kettu kutsuu mukaan tanssimaan

Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänön muistipelikorteissa pääsette sukeltamaan perinteisen lautapelin liikunnalliseen versioon. Jekku-jänö-muistipelikortit taipuvat moneen käyttötarkoitukseen lisäämään lasten liikettä ja kehittämään motorisia perustaitoja ulkona ja sisällä.

Liikunnallisen Jekku-jänön muistipelin avulla voi harjoitella tasapaino-, liikkumis- ja välineenkäsittelytaitoja. Korteilla voi pelata Jekku-jänö-muistipeliä pareittain tai ryhmässä. Kortteja voi hyödyntää myös taskunopassa, lorupusseissa, kehokortteina, lottopelissä tai vaikka pihasuunnistuksessa.

Liitteistä löydät Jekku-jänön liikunnallisen muistipelin ohjeet, pelivariaatioita, lottopelialustat, materiaalit sekä Jekku-jänön kirjeen lapsille ja perheille.

 

Vinkki varhaiskasvattajille: Jekku-jänön liikunnallinen muistipeli on oiva lahja myös äitienpäiväksi. Lapset voivat askarrella ja värittää muistipelikortit ja näin viedä liikkumisen riemua myös koteihin.

 

Jaa tunnelmia liikunnallisista Jekku-jänön muistipelihetkistä some-kanavissa #JekkuJänö

Jekku-jänön liikunnallisen muistipelin materiaalit

PDF-tiedostoJekku-jänön-muistipeliohjeet.pdf (276 kB)
Jekku-jänön liikunnallisen muistipelin ohjeet
PDF-tiedostoJekku_jänö-muistipeli.pdf (1.2 MB)
Jekku-jänö muistipelikortti (iso)
PDF-tiedostoJekku-jänö-muistipeli-mv.pdf (1.1 MB)
Jekku-jänö muistipelikortit (iso mv)
PDF-tiedostoJekku-jänö_tulostusarkit.pdf (1.2 MB)
Jekku-jänö muistipelikortit ja lottopohja (pieni)
PDF-tiedostoJekku-jänö_tulostusarkit_mv.pdf (1.2 MB)
Jekku-jänö muistipelikortit ja lottopohja (pieni mv)
PDF-tiedostoJekku-jänön kirje lapsille.pdf (190 kB)
Jekku-jänön kirje lapsille
PDF-tiedostoJekku-jänön kirje perheille.pdf (155 kB)
Jekku-jänön kirje perheille

Supermuksut

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Me Liikunnan aluejärjestöissä uskomme, että motoristen taitojen harjoittelu on jokaisen lapsen oikeus ja haluamme auttaa varhaiskasvattajia lasten päivittäisen liikunnan edistämisessä. Jekku-jänö-kampanjan toteuttaa Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä hanke, johon olemme saaneet avustusta opetus­ ja kulttuuriministeriöltä.