Maanantai - Jekku-hahmot ja kartta

Hienoa, että lähdette mukaan Jekku‐jänön seikkailuviikolle.

Jekku lähettää lapsille lyhyen kirjeen joka aamu. Lukekaa ne ääneen. Voitte myös piilottaa ne eri puolille päiväkotia ja etsiä leikin avulla.

Jekku kertoo kirjeessä kadottaneensa häntänsä päiväkotiin. Voitte halutessanne piilottaa vaikkapa pumpulisen häntätupsun, jotta lapset voivat etsiä sitä.

Askarrellaan Jekku-hahmot

Jekku-viikon aluksi jokainen askartelee ikioman Jekku-hahmon.

  • Tikku-Jekku: tulosta kaksipuoliset Jekku-hahmot, väritä ne ja leikkaa ääriviivoja pitkin. Laita väliin tikku ja liimaa kiinni. Tikku-Jekut innoittavat lapset leikkimään vapaasti nukketeatteria tai roolileikkejä.

    Lähtekää Jekun kanssa etsimään sen häntää päiväkodin eri tiloista. Hyödyntäkää liikkumisessa eri tasoja: tutkikaa lattianrajasta, tuolien ja pöytien päältä ja lopuksi kurkottakaa aivan katonrajaan asti…
     
  • Jekku-kuvista voi tehdä myös laminoituja kortteja, joita voi ripustaa etsittäviksi käytäville, rappusiin tai ikkunoihin. Ripustakaa sarja Jekku-ukkoja pyykkinaruille ja heitelkää niitä häntäpalloilla tai hernepusseilla!
     
  • Viikon päätteeksi oman Jekku-hahmon voi antaa mukaan kotiin Jekku-lorun kera (liite kirje kotiin alla)

Jekku seikkailee kartalla
 

Nopeimmille ilmoittautujille lähetettiin postissa painettu Jekku-seikkailukartta. Voit myös tulostaa sen täältä. Kiinnitä kartta seinälle ja tutkikaa, missä Jekku on liikkunut. Mitä kaikkea Jekku on tehnyt päiväkodissa? Jekku-ukon voi kiinnittää aamuisin kartalle antamaan lapsille vinkin siitä, mistä Jekun kirje sinä päivänä löytyy. 

Materiaalit maanantaille

PDF-tiedostoKirjeet _lapsille.pdf (612 kB)
PDF-tiedostoTikku-Jekut.pdf (540 kB)
PDF-tiedostoJekku-seikkailujuliste.pdf (1.2 MB)
Värillinen juliste
PDF-tiedostoJuliste_itse_väritettaväksi.pdf (1.2 MB)
PDF-tiedostoKirje_kotiin.pdf (124 kB)
Loru lapsille kotiin vietäväksi Jekku-hahmon kanssa

Vauhti virkistää – vähintään kolme tuntia liikkumista joka päivä

Lapsella on tarve ja oikeus liikkua joka päivä. Lapsen päivittäisen,
vähintään kolmen tunnin fyysisen aktiivisuuden suositus, koostuu kuormittavuudeltaan monipuolisesta liikkumisesta: kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta.

Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset 2016. Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö 2016:21