Perjantai - juhlat

Jekku ja kettu tanssivat

Jekku-juhlat

Tänään on juhlahetki. Laitetaan jänönkorvat heilumaan, maalataan nenänpäät mustiksi ja tanssitaan eilen opittua Jekku-jenkkaa.
Vihdoin löytyy myös koko viikon kadoksissa ollut häntä. Kettu-aikuinen tuo sen, sillä hän onkin jänön kaveri. 

Sopivia leikkejä juhliin:  

  • Aasin- tai tällä kertaa jänönhäntä

Tulostakaa Jekun kuva ja leikatkaa valkoisesta paperista pyörylä hännäksi. Hännän taakse kiinnitetään sinitarra ja lapsen silmät peitetään huivilla. Kukin saa vuorollaan käydä kiinnittämässä hännän Jekulle. Huivi otetaan pois ja katsotaan, osuiko häntä kohdalleen.

  • Hännänryöstö

Jokaiselle osallistujalle jaetaan ”häntä”, eli huivi tai kangassuikale. Häntä laitetaan housun vyötärön sisään. Kun leikki alkaa, leikkijät yrittävät siepata häntiä toisilta ja laittaa ne itselleen samalla vältellen, etteivät toiset vie itseltä häntää. Leikkiä voidaan leikkiä pienessä tilassa myös polvillaan tai kontaten.

  • Jekun pomppukisa

Koittakaa kuka jaksaa pomppia pisimpään! Jekun pomppukisa alkaa, kun musiikki soi! Sopikaa yhdessä, pompitaanko tasajalkaa vai yhdellä jalalla. Niin kauan on kisassa mukana, kun jaksaa pomppia. Väsähtäneet pomppijat siirtyvät penkille kannustamaan pomppijoita. Sopikaa yhdessä saako lepohetken jälkeen palata pomppimaan, vai katsotaanko, kuka jää viimeiseksi pomppijaksi.
 

Ota kuvia ja videoita Jekku-juhlistasi! Jaa ne somessa #jekkujänö. 

 

Tulosta Jekku maalitauluksi jänönhäntä-leikkiä varten.

PDF-tiedostoJekun häntä_kuva.pdf (211 kB)
Tulostakaa Jekun kuva ja leikatkaa valkoisesta paperista pyörylä hännäksi

Lapselle hyvä päivä

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäin mahdollisuus kokea liikkumisen iloa. Leikkiminen ja liikkuminen ovat lapselle luontaisia tapoja toimia ja oppiminen tapahtuu myönteisten tunteiden aikana. Oppimisen ilo toteutuu kannustavassa ympäristössä, joka virittää lapsen mielikuvitusta ja haastaa hänet toimimaan.

Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma-asiakirja. Varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma. Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 357