Tukea lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille

Liikunnan aluejärjestöt ovat edistämässä Liikkuva opiskelu ohjelman tavoitteiden  toteutumista maakunnallisesti ja paikallisesti tarjoamalla erilaisia koulutus- ja tukipalveluja lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.

Tarjolla olevia tukipalveluja ovat

  • Toiminnan suunnittelun ja toteutuksen tuki / sparraus
  • Liikkuva opiskelu työpaja oppilaitoksen henkilökunnalle ja oppilaille (esim. hallitus)
  • Liikuntatutor -koulutus opiskelijoille
  • Työyhteisöjen liikunta- ja työhyvinvointipalvelut

 

TOIMINNAN SUUNNITTELUN TUKI / SPARRAUS

Liikunnan aluejärjestöjen asiantuntijat auttavat oppilaitoksia toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa sekä kehittämishankkeiden suunnittelussa. Aluejärjestöjen asiantuntijat ovat valmiita tulemaan oppilaitoksille suunnittelemaan toimintaa. Ole yhteydessä oman alueesi lasten ja nuorten liikunnan kehittäjään ja sovi tapaaminen.

Asiantuntija-apu on maksutonta helmikuun 2021 loppuun saakka.


LIIKKUVA OPISKELU -TYÖPAJA

Työpajassa oppilaitoksenne henkilökunta ja opiskelijoiden edustajat pääsevät keskustelemaan yhdessä, mitä Liikkuva opiskelu -toiminta tarkoittaa käytännössä juuri teidän oppilaitoksessa. Työpajassa saatte esimerkkejä muissa oppilaitoksissa hyviksi todetuista käytänteistä ja pääsette suunnittelemaan oman oppilaitoksenene Liikkuva opiskelu -toimintaa. Työpajan tarkempi sisältö ja käytettävä aika sovitaan oppilaitoksenne tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Työpajan on oppilaitoksille maksuton 2020. 


LIIKUNTATUTOR -KOULUTUS OPISKELIJOILLE (3-6 tuntia)

Opiskelijat ovat keskeinen voimavara Liikkuva opiskelu -toimenpiteiden toteutuksessa. Liikuntatutor -koulutuksessa opiskelijat saavat tietoja ja taitoja toiminnan suunnitteluun, toteutukseen sekä toisten opiskelijoiden ja henkilökunnan aktivointiin. 


TYÖYHTEISÖJEN LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPALVELUT

Liikkumista lisäämällä on mahdollista vaikuttaa oppilaitoksen henkilökunnan työhyvinvointiin, yleiseen työssä viihtymiseen sekä jaksamiseen. Päivittäiseen liikkumiseen sitoutuneet työntekijät innostavat esimerkillään myös opiskelijoita liikkumaan. Työyhteisön sosiaalinen tuki on tärkeää arjen rutiinien muuttamisessa liikunnallisemmiksi.


Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat työyhteisöille

  • Tsemppi- ja Tyky–päiviä ja -tuokioita
  • Liikunta- ja terveysaiheisia luentoja
  • Lajikokeiluja
  • Kuntotestauksia ja terveysmittauksia
  • Tukea työyhteisön liikuntasuunnitelman laatimiseen
  • Liikuntatapahtumien suunnittelun ja toteutuksen apua

Ole yhteydessä oman alueesi Liikunnan aluejärjestöön ja tiedustele juuri teidän oppilaitoksellenne soveltuvaa tukea. Tästä linkistä pääset aluejärjestöjen yhteystietoihin.

IDEOITA, VINKKEJÄ JA MATERIAALEJA

Ideoita, vinkkejä ja materiaaleja Liikkuva opiskelu toiminnan tueksi löydät esimerkiksi