Jekku-jänö-lorukortit

Jekku-jänö, logo.

Veera Vähämaan sanoittamissa ja Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänö-lorukorteissa riittää jännitystä. Jekku-jänö kadottaa häntänsä, mutta yllättäen kettu tuleekin apuun. Lyhyet lorunpätkät vauhdittavat lasta liikkumaan riimien tahdissa.

Kortit sopivat hyvin käytettäviksi ulkona, missä riittää tilaa liikkua. Lorun voi ensin lukea kortista useaan kertaan ja antaa lasten itse keksiä tarinaan sopivia liikkeitä. Kuvat ja kortin vinkit auttavat monipuolistamaan liikkumista. Vinkit kannustavat myös pohtimaan ja havainnoimaan ympäristöä.

Korteissa käydään läpi motorisia perustaitoja. Jekku-jänö vie mukaansa muun muassa heittämään, kierimään ja hyppimään. Jekku-tuokio voi olla koko tarinan pituinen retki lähimetsään tai lyhyt, yhden kortin verryttelyhetki muun toiminnan lomassa.

Jekku-jänö-lorukortit löydät alla olevasta PDF-tiedostosta.

Tiesitkö? Liikkuminen edistää lapsen ajattelua ja kielellistä kehitystä. Motoriset taidot kehittyvät nopeimmin juuri 3–7-vuotiailla.

Jekku-jänö liikutti päiväkoti Vilskeen lapsia

Alla olevassa videossa näytetään, miten korttien avulla lähdetään metsään Jekun häntää etsimään. Video on kuvattu turkulaisessa päiväkoti Vilskeessä. Hauskaa riittää, kun mäkeä kierivät yhdessä alas kaikki taaperosta päiväkodin johtajaan. Videoäänenä loruilee sanataiteilija Veera Vähämaa. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.