Valtakunnalliset webinaarit

Osaamisen lisääminen on yksi Liikunnan aluejärjestöjen perustehtävistä. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja innostusta varhaiskasvatuksessa eri tehtävissä toimivilla.

Järjestämme vuosittain 2–3  valtakunnallista webinaaria, joihin voi osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet ympäri Suomen.

Ohjaten onnistumisiin! -webinaari 25.1.2023


Tarvitaanko varhaiskasvatuksessa ohjattua liikuntaa, koska lapset liikkuvat muutenkin – vai liikkuvatko? Miten ohjata lapsia motivoivasti? Mitä lapsi kokee saliin tullessaan? Entä mitä on lapsikeskeinen palvelumuotoilu?


Ajankohta ja paikka: Ke 25.1.2023 klo 12.30–14.00, etäyhteyksin      


Ohjaten onnistumisiin! -ohjelma

12.30 Tervetuloa   
Kirsi Martinmäki, Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hankepäällikkö

12.35 Opitaan lapsilta!
Maija Hansen, hankesuunnittelija palvelumuotoilija, Pelastakaa Lapset

Vinkkejä lasten kanssa yhteiskehittämiseen lapsikeskeisen palvelumuotoilun keinoin.

13.05 Liikuntatuokio ja liikuntaleikin suunnittelu
Milla Reponen, Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun kouluttaja ja Haaga-Helian lehtori

On sanomattakin selvää, että eri ikäisiä ohjataan ja opetetaan eritavoin. Tämä korostuu, kun puhumme pienistä lapsista, jotka vasta harjoittelevat oman kehon käyttöä. Kaikki on uutta ja ihmeellistä niin kehossa, mielessä kuin ympäristössä. Milla kertoo puheenvuorossaan, kuinka lapsia ohjataan motivoivasti motorisia taitoja kehittäen.

13.30 Suoria sanoja kylvämässä ja keskustelua herättämässä  varhaiskasvatustaustaiset panelistit

Lassi-Pekka Risteelä, liikunnan moniosaaja ja aluemyyntipäällikkö, Lappset Group oy. Lassi-Pekalla on näkemystä monen vuoden takaa niin varhaiskasvatuksesta kuin liikunnan aluejärjestön kouluttajana. 

Satu Karjunen, intohimoinen liikunnan ja lasten liikunnan puolestapuhuja. Satu työskentelee Lahdessa varhaiskasvatusyksikössä ja toimii myös lasten liikunnan kouluttajana.

Lasse Heiskaselta kuulemme ajatuksia kotoa. Kuinka kotona nähdään varhaiskasvatuksen mahdollisuudet tai mahdottomuudet lasten liikunnan edistäjänä? 

Sanna Lehtonen, varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Sanna näkee liikunnan suurena mahdollisuutena lasten kasvun tukemisessa.

Onko pakko liikuttaa tai liikkua, jos ei tahdo? On, vai onko? Mitä sanoo pomo, laki tai kollega? Voiko sateeseen tai työntekijäpulaan vedota? Kun leikissä sattuu ja tapahtuu, onko se uhka vai mahdollisuus?

13.55 Liikunnan aluejärjestöjen Jekku-jänön terveiset!  


Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.1.2023 tästä linkistä.


Aikuinen pitää rengasta, jonka läpi lapsi heittää palloa


Webinaari järjestää Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hanke. Hankkeeseen olemme saanneet tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.