Varhaisvuodet

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Aktiivisuus on lapselle luontaista. Liikkumisen tavat ja taidot muotoutuvat jo lapsuudessa. Liikkuminen auttaa oppimaan, rakentaa itsetuntoa ja kehittää sosiaalisia taitoja. Varhaiskasvatuksen henkilöstöllä on tärkeä rooli lasten ja perheiden arjessa. Oleellista on kannustaa liikkumaan sekä antaa lasten kokeilla ja haastaa omia fyysisiä rajojaan.

Liikunnan aluejärjestöt edistävät liikunnan toimintaedellytyksiä järjestämällä varhaiskasvattajille koulutusta ja seminaareja. Kehitämme paikallisten toimijoiden kanssa keinoja, joilla voidaan edistää varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksien toteutumista. Verkostomaisen työtavan avulla kohtaamme ja jaamme tietoa.

Edistämme alueellisesti Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteiden toteutumista. Voit tutustua Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaan tarkemmin ohjelman omilta sivuilta.

Liikkuva varhaiskasvatus, logo. Liikkuva varhaiskasvatus - Etusivu.

Teemme laajaa yhteistyötä muun muassa kuntien eri hallinnonalojen, Aluehallintoviranomaisen (AVI), Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman, Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, Likes by jamkin sekä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa.

Voit tutustua tarkemmin aluejärjestöjen varhaisvuosien liikunnan toimintaan alla olevien linkkien kautta.