Jekku-jänön liikunnallinen kevätseuranta - UUSI

Jekku-jänö etsimässä kevään merkkejä suurennuslasin kanssa

Jekku-jänö on lähtenyt pesäkolostaan lähiympäristöön tutkimaan kevään merkkejä ja oikomaan raajojaan. Mitä kaikkea Jekku-jänö on jo löytänyt? Mitä muita merkkejä voitte löytää luonnosta?

Jekku-jänön kevätseurannassa etsitään kevään merkkejä yhdistäen löytöihin motoristen taitojen harjoittelua.

Jekku-jänön löytämät kevään merkit ja niihin kuuluvat liikkeet:

  • Vesi lorisee – Juokse mutkitellen
  • Aurinko lämmittää – Tasapainoile
  • Muurahainen – Hyppää ilmaan
  • Kukka – Hyppää X-hyppyjä
  • Lasten oma bongaus – lasten keksimä liike

Muistattehan tehdä jumppaliikkeet aina kevään merkin havaittuanne. Näin saatte taitojen harjoitteluun paljon toistoja. Havainnointia ja jumppaa voi toteuttaa, vaikka koko kevään.

Kevätseuranta materiaalit

Alla olevista linkeistä (avautuvat pdf.-tiedoistoina) löydät tarvittavat materiaalit: juliste, ohjeet varhaiskasvattajille, muistilappu ja kirje lapsille.

Lasten kanssa on hauska tutkia yhdessä Jekku-jänön kevätseuranta julistetta. Jekku-jänö on jättänyt myös kirjeen lapsille, missä Jekku-jänö kertoo omista löydöistään.

Jekku-jänö kevätseurantajulisteen on kuvittanut Kirsi Tapani ja tehtävät on suunnitellut Liikunnan aluejärjestöjen lasten ja nuorten liikunnan asiantuntijat.

Ota kuvia ja videoita Jekku-jänö-touhuista! Jaa ne somessa hastagilla #jekkujänö

Vinkkejä aikaisempien Jekku-jänö-materiaalien hyödyntämiseen

Vinkki 1: Hyödyntäkää keväthavaintoja tehdessänne myös Jekku-jänön taitokortteja ja -videoita. Niistä löydät esimerkiksi ideoita erilaisiin tapoihin tasapainoilla. Linkki materiaaleihin.

Vinkki 2: Tulostettava juliste toimii jatkona Jekku-jänön ulkoseikkailujulisteelle. Voitte tulostaa molemmat julisteet ja laittaa ne vierekkäin lasten tutkittavaksi. Jekku-jänön liikunnallisia leikkejä ja tehtäviä voi toteuttaa ympärivuoden. Tutustu Jekku-jänön ulkoseikkailu -materiaaleihin.