Jekku-jänön muistipeli

Jekku-jänö ja kettu tanssivat iloisesti yhdessä.
Jekku-jänö ja kettu kutsuvat mukaan tanssimaan.

Me Liikunnan aluejärjestöissä uskomme, että motoristen taitojen harjoittelu on jokaisen lapsen oikeus. Siksi haluamme auttaa varhaiskasvattajia lasten päivittäisen liikunnan edistämisessä. 

Jekku-jänö-kampanjan toteuttaa Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hanke, johon olemme saaneet avustusta opetus­ ja kulttuuriministeriöltä.

Liikunnallinen Jekku-jänön muistipeli

Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänön muistipelikorteissa pääsette sukeltamaan perinteisen lautapelin liikunnalliseen versioon. Muistipelikortit sopivat moneen käyttötarkoitukseen. Ne lisäävät lasten liikettä ja kehittävät motorisia perustaitoja sekä ulkona että sisällä.

Liikunnallisen Jekku-jänön muistipelin avulla voi harjoitella taitoja niin tasapainossa, liikkumisessa kuin välineenkäsittelyssä. Korteilla voi pelata Jekku-jänön muistipeliä pareittain tai ryhmässä. Kortteja voi hyödyntää myös taskunopassa, lorupusseissa, kehokortteina, lottopelissä tai vaikka pihasuunnistuksessa.

Jaa tunnelmia liikunnallisista Jekku-jänön muistipelihetkistä some-kanavissa hastagilla #JekkuJänö.

Vinkki varhaiskasvattajille! Jekku-jänön liikunnallinen muistipeli on oiva lahja myös äitienpäiväksi. Lapset voivat askarrella ja värittää muistipelikortit ja näin viedä liikkumisen riemua myös koteihin.

Jekku-jänön muistipelin materiaalit

Alla olevien otsikoiden alle on koostettu PDF-tiedostoja, joista löydät tarvittavat materiaalit Jekku-jänön liikunnalliseen muistipeliin. 

Materiaali koostuu seitsemästä osasta: muistipeliohjeet, muistipeli värillisenä ja mustavalkoisena versiona, tulostusarkit värillisenä ja mustavalkoisena versiona sekä Jekku-jänön kirjeet lapsille tai perheille.

Jekku-jänön muistipeliohjeet

Jekku-jänön muistipeli, värillinen versio

Jekku-jänön muistipeli, mustavalkoinen versio

Jekku-jänön tulostusarkit, värillinen versio

Jekku-jänön tulostusarkit, mustavalkoinen versio

Jekku-jänön kirje lapsille

Jekku-jänön kirje perheille