Kansainvälistä EU-rahoitusta liikunnalle ja urheilulle - nyt jos koskaan!

10.12.2019

Liikunnalle ja urheilulle on tarjolla Erasmus+Sport-rahoituksen lisäksi muitakin kv. rahoituksia.
Liikunnalle ja urheilulle on tarjolla Erasmus+Sport-rahoituksen lisäksi muitakin kv. rahoituksia.

Ohjelmakauden viimeinen vuosi on käynnistymässä pian. Erasmus+Sport-hankehaku päättyy huhtikuussa, mutta myös muita hakuja on tulossa.

ERASMUS+SPORT: aika moni tietää Erasmus+Sport-ohjelman mahdollisuuksista liikunnalle ja urheilulle. Rahoitusta on haettavissa pienille ja isommille kumppanuushankkeille sekä eurooppalaisille ”not-for-profit” urheilutapahtumille tai niiden oheistapahtumille. Tällä ohjelmakaudella alkaneen Erasmus+Sport-ohjelman rahoitus projekteille on kasvanut vuosittain, ensi vuonna 2.4. päättyvässä haussa on jaossa yli 57M€ (katso lisätietoja Opetushallituksen sivuilta täältä). Mutta tiesitkö, että yllättävän moni eli lähes puolet hakeneista projektikonsortioista on saanut rahoitusta (pl. tapahtumat) viime vuosina?

Vuonna 2020 rahoituksen saaneiden hankkeiden %-osuus voi nousta jopa suuremmaksi. Jos haluatte kehittää kansainvälisessä verkostossa organisaationne tavoitteita tukevaa toimintaa, nyt jos koskaan kannattaa hakea lisäpanostusta EU:lta!

PILOTTIHAKUKIERROKSET: Erasmus+Sport -ohjelman lisäksi EU-komission urheiluyksikkö kokeilee myös tulevana vuonna muita, pienimuotoisia pilottirahoitushakuja. Kannattaa seurata, kuinka rahoitushaut ensi vuonna toteutuvat – ja olla aktiivinen, jos teema sopii organisaationne tämän hetken haasteisiin. Kuluneen vuoden hakukierrokset avattiin toukokuun loppupuolella, ja ne sulkeutuivat heinäkuussa. Lisätietoja aiemmin toteutetuista pilottihakukierroksista ja niiden sisällöistä löydät EU Sport Unitin sivuilta täältä.

Vuonna 2020 pienimuotoisia pilottihakuja on tulossa mm. seuraavista teemoista:

  1. Sport as tool for integration and social inclusion of refugees
  2. Exchanges and mobility in sport
  3. Monitoring and coaching, through sports, of youngsters at risk of radicalization
  4. Grassroots sports programme and infrastructure innovation

Jos haluat sparrausta em. asioiden merkeissä, laita viestiä (timo.hamalainen@plu.fi) tai soita 050 585 0461!