Jekku-jänön seikkailuviikko ulkoympäristössä

 Jekku-jänön seikkailuviikon tavoitteena on lisätä liikettä ulkoympäristössä heittäytymällä mukaan Jekun seikkailuihin.

Lapset voivat tutkia Jekun seikkailureittiä julisteesta, ja mikä hauskinta – Jekku lähettää lapsille liikkumaan innostavia kirjeitä. Lukekaa ne ääneen. Voitte myös piilottaa ne eri puolille päiväkotia ja etsiä leikin avulla.

Viikon aikana Jänön mukana laitetaan töppöset heilumaan pomppimalla parkour-radalla, pelaamalla liikunnallista Jekku-muistipeliä, seikkailemalla päiväkodin aitojen ulkopuolella ja leikkimällä vauhdikkaita juoksuleikkejä – Jekku-rentoutushetkeä unohtamatta. Viikon huipennus on Jekku-juhlat!

Vuonna 2022 Jekku-jänön valtakunnallinen seikkailuviikko järjestettiin 7.-11.11. Seikkailuviikon voi järjestää teille sopivana ajankohtana tai hyödyntää haluamasi päivän Jekku-materiaaleja liikkeen lisäämiseksi. 

Liikunnan aluejärjestöt haluavat olla tukena lisäämässä alle kouluikäisten lasten fyysistä aktiivisuutta ja kehittämässä aktiivisempaa varhaiskasvatuspäivää. Kampanjan toteuttaa Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä hanke, johon olemme saaneet avustusta opetus­ ja kulttuuriministeriöltä.