Tiistai

Jekku-lorukortit

Keväällä toimitimme varhaiskasvatusyksiköihin Jekku-lorukortteja. Mikäli sinulla ei ole kortteja, niin löydät lorukorttien PDF-tiedoston sivun lopusta kohdasta Materiaalit tiistaille.

Korttien avulla voi hyvin liikkua myös sisällä, pienissäkin tiloissa. Koko pakkaa ei tarvitse käydä läpi kerralla, vaan voitte käyttää kortteja myös yksitellen. Arpokaa nopan tai lorupussin avulla, minkä kortin otatte seuraavaksi. Lorukortit sujahtavat näppärästi myös noppataskuihin. 

Ottakaa mukaan twist- tai hyppynaru ja lorutelkaa sen tahtiin. Saman lorun voi lukea useaan kertaan, kunnes lapset osaavat sen jo ulkoa.

Lapsista voi olla hauskaa löytää lorukortteja tabletin avulla. Tulosta QR-koodit ja laita ne päiväkodin seinälle. Tabletin QR-koodilukijan tai kameran avulla lapsi saa lorukortin näkyviin ryhmän tablettiin. GR-koodien PDF-tiedoston löydät kohdasta Materiaalit tiistaille.

Voit tutustua Liikunnan aluejärjestöjen YouTube-kanavalta, miten Vilskeen päiväkodissa Jekku-lorukortit on otettu käyttöön. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Materiaalit tiistaille

Seikkailuviikon tiistain materiaalit on koottu alla oleviin tiedostoihin. 

Materiaaleissa on Jekku-jänö-lorukortit sekä Jekku-jänön QR-koodit. 

Ympäristö haastaa ja hauskuuttaa – ulkona unelmat todeksi

Lapsi näkee kaiken ympärillään olevan tilan ja ympäristön kiinnostavana paikkana liikkumiseen, niin sisällä kuin ulkona. Aikuiset ratkaisevat, saako lapsi käyttää oivaltamansa mahdollisuudet etsiä, kokeilla ja keksiä erilaisia tapoja liikkua, hallita kehoaan ja ilmaista itseään.

Lähde: Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset 2016. Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö 2016: 21.