Viikon materiaalit

Hienoa, että lähdette mukaan Jekku‐jänön seikkailuviikolle!

Jekku-jänön seikkailuviikon tavoitteena on harjoitella motorisia taitoja (hyppy, juoksu, heitto, tasapaino) Jekku-jänö-taitokortteja hyödyntäen.  

Lisäksi voitte halutessanne hyödyntää seikkailuviikolle suunniteltuja liikuntaleikki- ja askartelumateriaaleja. Lapsista on myös ihanaa kuulla Jekku-jänön kirjeitä!


Jekku-jänön taitokortit 

Tulostakaa Jekku-jänö-taitokortit ja suunnitelkaa yhdessä lasten kanssa, missä teidän taitojen kasvimaa sijaitsee.

Aloittakaa harjoittelu kaikkien lasten kanssa “ykkösporkkanasta” ja antakaa lasten sitten haastaa itseään omien taitojen mukaan. Korttien kääntöpuolella on vinkkejä harjoitteluun. Muistakaa kannustaa hyvästä yrityksestä ja annetaan lasten loistaa!

Kortteista löytyy QR-koodin takaa video, josta voi katsoa Jekku-jänöä tekemässä samaa liikettä. Videot löydät myös Jekku-jänön seikkailuviikko -sivujen jokaisen viikonpäivän kohdalta.

Jekku-jänön toimintakortit on kuvittanut Kirsi Tapani.

Kasvimaajuliste ja onnistumisen porkkanat

Tulostakaa juliste näkyvälle paikalle ja innostukaa yhdessä motoristen perustaitojen harjoittelusta.

Jokaisena päivänä lapset voivat värittää myös onnistumisen porkkanat ja viedä ne Jekku-jänön kasvimaan koreihin tai porkkanamaajulisteen ympärille.

Ohjeet 

Jekku-jänön seikkailuviikon toteutusohjeet ja vinkit materiaalien käyttöön löydät myös tulostettavista materiaaleista.

Kirjeet 

Jekku-jänö lähettää lapsille lyhyen kirjeen joka aamu. Lukekaa ne ääneen. Voitte myös piilottaa ne eri puolille päiväkotia ja etsiä leikin avulla.

Viikon lopuksi voitte tulostaa vanhemmille suunnatun kirjeen, josta löytyy linkki Jekku-viikon sivuille sekä tietoa fyysisen aktiivisuuden suosituksista. Lapsista on hauska katsoa yhdessä aikuisen kanssa Jekku-videoita ja näyttää omia taitojaan myös kotona.

Liikuntaleikit 

Jokaiselle päivälle on suunniteltu liikuntaleikkejä, joita voitte halutessanne leikkiä lasten kanssa. Materiaalin avulla voitte järjestää jokaiselle päivälle Jekku-jänön liikuntatuokion. Voitte myös tuoda taitojen harjoittelun arjen puuhien lomaan ja liikuntaleikit vaikka ulkoilun yhteyteen.

Jekku-juhlat 

Viikon aikana voi myös tehdä valmisteluja perjantain Jekku-jänön juhlaan, jota vietetään ahkeran harjoittelun kunniaksi. Voitte askarrella porkkanaviirit ja Jekku-korvat.

Juhliin voitte harjoitella myös Jekku-tanssin. Videon löydät tästä.

Liitteet