Jekku-jänön seikkailuviikko sisätiloissa

Kettu ja Jekku-jänö leikkivät yhdessä.

Lähde mukaan Jekku-seikkailuun!

Jekku-jänö seikkailuviikon tavoitteena on lisätä vauhdikasta liikettä sisätiloissa heittäytymällä mukaan Jekun seikkailuihin.

Jekku lähettää lapsille lyhyen kirjeen joka aamu. Lukekaa ne ääneen. Voitte myös piilottaa ne eri puolille päiväkotia ja etsiä leikin avulla.

Viikon aikana Jänön mukana laitetaan töppöset heilumaan Jekku-jenkan tahtiin, etsitään kadonnutta häntää temppuradalla ja askarrellaan tikku-Jekut ja jänökorvat. Lisäksi lapset voivat tutkia Jekun seikkailuja julisteesta, ja mikä hauskinta – Jekku lähettää lapsille liikkumaan innostavia kirjeitä. Viikko huipentuu Jekku-juhliin, sillä pienissäkin tiloissa mahtuu temmeltämään! 

Jekku-viikon materiaalit

Jekku-viikon materiaalit on jaettu viikonpäivien mukaan. Tarkemmat ohjeet eri päiville löydät alla olevan listan ja linkkien kautta. 

Ota kuvia ja videoita Jekku-tehtävistä! 

Jaa ne somessa hastagilla #jekkujänö

Seikkailuviikon voi järjestää teille sopivana ajankohtana tai hyödyntää haluamasi päivän Jekku-materiaaleja liikkeen lisäämiseksi.

Liikunnan aluejärjestöt haluavat olla tukena lisäämässä alle kouluikäisten lasten fyysistä aktiivisuutta ja kehittämässä aktiivisempaa varhaiskasvatuspäivää. Materiaalit on tuottanut Liikunnan aluejärjestöjen Lisää liikettä -hanke, johon olemme saaneet avustusta opetus­ ja kulttuuriministeriöltä.